site creation software

Klatrekurs


Vi setter opp kurs både for deg som ønsker å begynne med klatring innendørs, deg som ønsker å bestige høye fjell og alle dere et sted midt i mellom!

Mobirise

På klatrekurs lærer du det som trengs for selv å kunne ferdes trygt, enten du vil opp i fjellet eller ønsker å klatre på etablerte klatrefelt. Vi holder også kurs innendørs.

Å bestige fjell har noe eget ved seg. Å lære seg ferdighetene slik at man selv kan bestige fjellet gir en enorm mestingsfølelse. Våre kurs tar for seg alt du trenger for å gjennomføre din drømmetur, enten det er Stetind eller Store Skagastølstind, lærer vi deg det som skal til for å lykkes.

Vi legger alltid opp til at undervisningen blir så praktisk rettet som mulig, slik at man ved endt kurs har håndverket i fingrene. Hoveddelen av kurset blir derfor gjennomført utendørs, men enkelte emner kan flyttes innendørs dersom forholdene tilsier det.

Hos Fjellspesialisten ønsker vi å lære deg det du trenger for å nå dine mål. Etter at vi har gjennomgått grunnleggende teknikker skreddersyr vi derfor resten kurset til deg og din gruppe.

NF-Klatrekurs høyfjell, 5 dager

Et NF godkjent klatrekurs tar for seg alle aspekter ved det å klyve i fjellet med tau og sikringsmidler.  Første dagen går vi grundig gjennom alt av utstyr og lærer oss å sette våre første kiler. De neste dagene lærer vi å sikre hverandre både på topptau og led. Vi lærer også å bygge standplasser, rapelerer og hvordan vi kan henge opp topptau. Når basisferdighetene sitter, tar vi turen opp i fjellet og klatrer en rute over flere taulengder. Siste dagen bruker vi til å gjennomgå enkle kameratredningsmetoder.

Sportsklatrekurs, 2 dager

Dersom du ønsker å holde deg til klatring på tilrettelagte klatrefelt er dette kurset for deg. Her lærer du det som skal til for å kunne klatre selvstendig på boltede klatrefelt: hvordan sikre hverandre, henge opp topptau, rappellere og klatre på led.

  • UTSYTR - Fjellspesialisten stiller med alt nødvendig sikkerhetsutsyr, som sele, tau, sikringsuttyr, osv. Personlig utstyr, som godt fottøy, egnede klær og sekk må du stille med selv.
  • NIVÅ - Ingen forkunskaper kreves!
  • SESSONG - Vi tilbyr kurs innendørs hele året. Sessongen klatrekurs i lavlandet er best fra april til oktober, mens sessongen i høyfjellet er best fra slutten av juni og ut september.
  • STED - Primært holder vi kurs i området rundt Hemsedal og Jotunheimen. Men vi setter også opp kurs rundt Oslo, Nissedal eller annet sted etter ønske.
  • ANTALL DELTAKERE - Fjellspesialisten ønsker kurs med gode læringsforhold, på sportsklatring anbefaler vi grupper på 4-6 personer, mens vi i høyfjellet ikke tar med oss mer en 3 deltakere per instruktør- Dersom det ønskes kurs for større grupper stiller vi gjerne med flere instruktører.
  • VARIGHET - Vi anbefaler minst 5 dager for å få et komplett klatrekurs i høyfjellet. Men holder gjerne komprimerte kurs på 2-3 dager. der vi kun går gjennom deler av pensum. Sportsklatrekurs varer normalt 2 fulle dager.
  • PRIS - Pris avhengiger av lengden på kurset som skal gjennomføres, men normalt vil et 5 dagers klatrekurs for 3 personer i Hemsedal ligge på rundt 6800 per person, mens et 2 dagers kurs i sportsklatring for 4 personer ligger på 2500 per person

Har du spørsmål, eller ønsker du å melde deg på et kurs?
Ikke nøl med å ta kontakt.

Mobirise


Norsk Fjellsportforum
Som NF medlem er Fjellspesialisten autorisert til å holde både grunnkurs og kvalifiserende instruktørkurs innen fjellsport

Fjellspesialisten AS - Tlf: 90 51 93 99 - Mail: info@fjellspesialisten.no