kontakt.php Fjellspesialisten.no
free simple site templates

Skredkurs


Kan du det som trengs for å holde deg i live i vinter?

Vi fokuserer ikke på bratt skikjøring, men trygg god snø. Bedre start på sessongen skal du lete lenge etter!

Vi holder kurs både på forespørsel og på oppsatte datoer. 

Mobirise

Et todagers skredkurs er skreddersydd for deg som har gått et par toppturer, eller har litt erfaring med ski og ønsker å kunne gå trygge turer på egenhånd. Vi fokuserer på hvordan du kan få mest mulig utbytte og glede av skiene dine på en trygg måte.

Etter kurset vil du kunne gå turer og ta skredvurderinger på egenhånd. Du vil også få en innføring i snødekkeundersøkelser og vurdering av terrengets bratthet.

Hos oss er ikke fokuset bratte fjellsider og heftige utforkjøringer, men derimot hvor man kan finne den gode myke snøen på en trygg måte. Bedre start på sessongen skal du lete lenge etter!

Ved tredagers kurs gjennomgås samme pensum som ved todagers kurs, men vi har tid til å gå mer i dybden på hvert tema. Tredagers kurs kvalifiserer som NF godkjent grunnkurs skred.

Dag 1

Vi møtes til en teoriøkt. Der tar vi for oss det grunnlegende innen skred og generelle tips og triks ved ferdsel i skredterreng. Vi bruker deretter tid på å sjekke skredvarsel og ulike digitale verktøy for å planlegge turen med tanke på skred og skredterreng. 
Etter inneøkten tar vi turen ut i terrenget og gjennomfører en kort økt med opplæring i bruk av skredsøker. Deretter gjennomører vi en kort topptur med fokus på å gjenkjenne skredterreng. Vi vil også grave en snøprofil og få en oppfatninga av hvrdan vi kan vurdere det aktuelle snødekket.

Dag 2

Vi tar opp igjen tråden fra dagen i forveien og fokuserer på hvordan kan vi bevege oss sikkert i skredterreng?
Vi fokuserer også på hvorfor snøen har samlet seg der den er og øver å å gjenkjenne omårder med god snø og god skikjøring.

  • UTSYTR - Fjellspesialisten stiller med alt nødvendig sikkerhetsutsyr, som skredsøker, spade, søkestang, osv. Personlig utstyr, som gode ski og skistøvler, egnede klær og sekk må du stille med selv.
  • NIVÅ - Ingen forkunskaper kreves, men du bør være i normalt form og ha grunnleggende skierfaring, dersom du kommer deg greit rundt i et alpinanlegg er du kvalifisert til å delta på skredkurs. Dersom du ikke har erfaring med topptur fra før, anbefaler vi et toppturkurs.
    Hos oss er ikke fokuset bratte fjellsider og heftige utforkjøringer, men derimot hvor man kan finne den gode myke snøen på en trygg måte. 
  • PRIS - Normalt tar en fjellfører 5600 pr dag for inntill 6 deltakere på skredkurs. 
  • SESSONG - Vi tilbyr skredkurs på forespørsel hele vinteren. 
  • VARIGHET - Skredkurs har en varighet på minst 2 dager. 

Har du spørsmål, eller ønsker du å melde deg på et kurs?
Ikke nøl med å ta kontakt.

Mobirise


ISIA 

Våre ISIA godkjente skilærere er autorisert til å holde skikurs på alle nivåer, inkludert instruktørkurs

Mobirise


Norsk Fjellsportforum
Som NF medlem er Fjellspesialisten autorisert til å holde både grunnkurs og kvalifiserende instruktørkurs innen fjellsport

Fjellspesialisten AS - Tlf: 90 51 93 99 - Mail: info@fjellspesialisten.no