kontakt.php Fjellspesialisten.no
web templates free download

Toppturkurs


Toppturkurset lærer deg det du trenger å mestre for å kunne ta deg trygt opp og ned enkle toppturer vinterstid. Vi lærer deg triksa som garantert gjør toppturen både tryggere og enklere.

Mobirise
Et todagers toppturkurs passer perfekt for deg som akkurat har skaffet deg alpine turski (randoné), eller ønsker å begynne med toppturer.  Vi fokuserer på hvordan du kan få mest mulig utbytte og glede av skiene dine på trygge nybegynnervenlige topper. 
Etter kurset vil du kunne gå trygge turer på egenhånd, eller sammen med venner. Underveis på kurset vil vi ta for oss hvilke områder som kan være aktuelle toppturområder for deg etter kurs.
Vi lærer deg alle triksa, så du slipper å finne ut av de selv!

Ved tredagers kurs gjennomgås samme pensum som ved todagers kurs, men vi har tid til å gå mer i dybden på hvert tema.

Dag 1

Vi møtes til en teoriøkt. Der tar vi for oss det grunnlegende innen kart og orientering, skred og generelle tips og triks.
Vi planlegger deretter en kort topptur i felleskap. Deretter drar vi ut i terrenget og gjennomfører turen. Dagen vil ha fokus på hvordan vi på en trygg og effektivt måte kan bevege oss i terrenget og finne en god vei både opp og ned igjen. Vi vil også snakke om ulike teknikker, tips og triks; som kick-turn og feller av/på.

Dag 2

Dagens fokus er sikkeherhet - Hvor og Hvordan kan vi bevege oss sikkert i skredterreng? Og hva er egentlig skredterreng? Hvor er det trygt, og hvor bør vi holde oss unna? Vi tar også en rask gjennomgang av bruken av skredutstyret og graver en snøprofil for å se hvordan de ulike lagene i snøen er bygget opp.

  • UTSYTR - Fjellspesialisten stiller med alt nødvendig sikkerhetsutsyr, som skredsøker, spade, søkestang, osv. Personlig utstyr, som randonéski og skistøvler, egnede klær og sekk må du stille med selv.
  • NIVÅ - Ingen forkunskaper kreves, men du bør være i normalt form og ha noe erfaring med ski, enten fjellski eller alpint.
  • PRIS - Normalt tar en fjellfører 5600 pr dag for inntill 6 deltakere.
  • SESSONG - Vi tilbyr toppturkurs på forespørsel hele vinteren. 
  • VARIGHET - Minst 2 dager.

Har du spørsmål, eller ønsker du å melde deg på et kurs?
Ikke nøl med å ta kontakt.

Mobirise


ISIA 

Våre ISIA godkjente skilærere er autorisert til å holde skikurs på alle nivåer, inkludert instruktørkurs

Mobirise


Norsk Fjellsportforum
Som NF medlem er Fjellspesialisten autorisert til å holde både grunnkurs og kvalifiserende instruktørkurs innen fjellsport

Fjellspesialisten AS - Tlf: 90 51 93 99 - Mail: info@fjellspesialisten.no